Mijn student of werknemer heeft een gedragsuitdaging

“Betrokkenheid, enthousiasme en verantwoordelijkheid nemen is van belang als je met mensen (samen)werkt. We kunnen allemaal leren van elkaar als we transparant, respectvol, open en eerlijk blijven naar elkaar. Een kleine aanpassing kan zomaar het verschil tussen succes en falen betekenen.”

De meeste jongeren en jongvolwassenen met een gedragsuitdaging functioneren het beste in een omgeving die overzichtelijk is en waarin duidelijk is wat er van hem of haar verwacht wordt. Het creëren van zo’n omgeving kan voor docenten en werkgevers een uitdaging zijn; je hebt immers met allemaal individuen te maken. Toch wordt de groepsdynamiek vaak behoorlijk beïnvloed. Hoe ga je hiermee om? Hoe zorg je dat iedereen optimaal tot zijn recht komt? Hoe creëer je een veilige omgeving die begrip en geduld heeft voor mensen die gewoon speciaal zijn?

Docenten en werkgevers kunnen voordelen behalen uit kennis en vaardigheden rondom omgang met individuen met een gedragsuitdaging – al dan niet gediagnosticeerd met ADD, ADHD of autisme (ASS). Gewoon Speciaal biedt hen daarom diverse handvatten die een positieve invloed kunnen hebben op de groepsdynamiek.

Dit is hoe Gewoon Speciaal kan helpen:

  • Observatie ten behoeve van signalering van gedragsproblematiek, inclusief advisering en begeleiding
  • Training sociale vaardigheden en/of weerbaarheid
  • Presentatie of training rondom AD(H)D en autisme (ASS) voor docenten, begeleiders en ondersteunend personeel
  • Klassenvoorlichting voor medeleerlingen/-studenten of voorlichting voor medewerkers
  • Begeleiding bij het omgaan met moeilijke klassen
  • Individuele begeleidings- en coachvragen van docenten/collega’s/begeleiders

Via het contactformulier kan je informatie opvragen, een vraag stellen of een aanmelding doorgeven. Trainingen en lezingen kunnen ook incompany op scholen of bedrijven gegeven worden. Heb je een andere vraag rondom de omgang met gedragsuitdagingen of wil je meer weten over de tarieven van Gewoon Speciaal? Neem dan vrijblijvend contact op.

Terug naar home