Mijn kind heeft een gedragsuitdaging

“Iedereen komt het beste tot zijn recht als de sfeer goed is en er de tijd genomen kan worden voor oprechte interesse. Bovendien kan er met humor een hoop worden bereikt.”

Als ouder krijg je genoeg uitdagingen rondom het creëren van een gezonde balans in het gezin. Als een (of meer) van je kinderen extra aandacht vraagt – al dan niet als gevolg van AD(H)D of autisme (ASS) – is deze uitdaging nóg groter. Wat gaat er in je kind om? Waarom vertoont hij of zij bepaald gedrag? En nog belangrijker: hoe kun je hier als ouder beter mee omgaan?

Ik bied ondersteuning aan je zoon of dochter zelf, maar ook aan de rest van het gezin. Praktische tips en meer kennis over de achtergrond van de gedragsuitdaging helpen iedereen om elkaar wat beter te begrijpen. De eerlijkheid kan soms confronterend zijn maar altijd respectvol. Het doel is om inzichten te geven en bewustwording te creëren waardoor er wederzijds begrip ontstaat. Ik geloof er sterk in dat deze samenwerking ervoor zorgt dat jongeren beter leren en groeien in hun zelfstandigheid. Zo zal er meer rust komen in het gezin.

Welke ondersteuning kan Gewoon Speciaal bieden?

  • Hulp bij het aanvragen van indicaties en contact met (zorg)instanties
  • Ontzorgen van het gezin
  • Omgaan met ADD, AD(H)D of autisme (ASS)
  • Omgaan met andere gedragsproblematiek
  • Omgaan met genderdysforie en transitie
  • Overgang Basisonderwijs, Voortgezet Onderwijs, MBO of HBO

Via het contactformulier kan informatie opgevraagd worden, een vraag worden gesteld of een aanmelding worden doorgeven. Trainingen en lezingen kunnen ook incompany op scholen of bedrijven gegeven worden. Heb je een andere hulpvraag omtrent gedrag, dan kun je uiteraard ook terecht bij Gewoon Speciaal.

Terug naar home