Over Mirjam Huizinga

Gewoon speciaal, dat is eigenlijk ieder mens, met al onze unieke kwaliteiten én uitdagingen. Wat een mooie manier van denken en werken. Blij om deel uit te mogen maken van dit bevlogen team mensen” – Mirjam, gedragsspecialist en ambulant begeleider bij Gewoon Speciaal

We zijn allemaal uniek en hebben ieder onze eigen talenten en kwaliteiten, onze eigen dromen en ook onze eigen uitdagingen. Soms zijn we ons hiervan bewust, soms ook (nog) niet. Dan kunnen we vragen hebben als hoe werkt het nu bij mij, wie wil ik (kunnen) zijn, wat heb ik nodig om me (weer) goed te voelen en mezelf te kunnen zijn? Kunnen zijn wie je bent, is lang niet altijd vanzelfsprekend. Hoe fijn is het dan als iemand een stukje met je meeloopt in je leven om samen met jou op zoek te gaan naar wat voor jou werkt om (weer) verder te kunnen. Om samen inzichtelijk maken wat je barrières en krachtbronnen zijn, wat jouw eigen unieke handleiding is en wat jij nodig hebt om (weer) in je kracht te komen en blijven. Samen op zoek naar de mogelijkheden.

Met deze manier van denken en werken, ben ik graag van betekenis voor anderen. Zo heb ik in de afgelopen (ruim) tien jaar met veel plezier als intern begeleider en zorgcoördinator in het mbo onderwijs gewerkt. Als MSEN-gediplomeerd gedragsspecialist, met kennis en ervaring op het gebied van gedrag en gedragsuitdagingen, heb ik binnen het passend onderwijs vele jongeren met verschillende ondersteuningsvragen mogen begeleiden. Omdat gedragsuitdagingen doorwerken op meerdere levensgebieden (dan alleen in het onderwijs), groeide bij mij de wens om mijn begeleiding breder te gaan inzetten. Ik ben daarom de post-hbo opleiding Jeugd- en Gezinsprofessional gaan volgen. En sinds mei 2023 ben ik gestart als gedragsspecialist/ambulant begeleider bij Gewoon Speciaal. Blij met deze betekenisvolle baan!