Over Marlie Engel

Gewoon Speciaal heeft een werkwijze die past bij mij: open, eerlijk en werken met passie en een vleugje humor. Bij Gewoon Speciaal mag je anders zijn en dat is oké. Dit sluit aan bij de behoefte van jongeren en hun omgeving en het werkt!” – Marlie Engel, GGZ-Agoog en maatschappelijk werker

In 2009 begon mijn ervaring met het werken met mensen met een uitdaging. Ik gaf als vrijwilliger dansles aan mensen met een verstandelijke beperking – wat ik ook nu nog steeds met veel plezier doe. Ik breng structuur, geef ruimte en breng humor mee. Ik vind het belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen, eerlijk kunnen zijn en de positieve kant van het leven (weer) willen zien. 

Ik heb mijn opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening op de Hogeschool Utrecht afgerond en heb tijdens mijn opleiding de specialisatie tot GGZ-agoog gevolgd. Gedrag van mensen heeft mij altijd geboeid en ik wilde daar graag mijn werk van maken. Naast mijn reguliere opleiding heb ik nog een extra traject gevolgd om mijn expertise in autisme uit te breiden, een honoursprogramma. Een onderdeel daarvan was de cursus ‘Teken je gesprek’, een methode om gesprekken visueel te maken. Met ‘Teken je gesprek’ kan je situaties verhelderen, maar ook uittekenen hoe en wat je anders zou willen doen. Voordat ik bij Gewoon Speciaal kwam werken was ik begeleider in een beschermde woonvorm voor mensen met autisme en als jongerencoach heb ik mij ook voornamelijk op de doelgroep autisme gericht.

Sinds 2020 ben ik erkend faalangstreductietrainer geworden. Ik ben aangesloten bij het Registerplein omdat ik het belangrijk vind om mijzelf te blijven ontwikkelen en ik leergierig ben. Wil je graag door mij geholpen worden of heb je vragen? Je kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via het contactformulier of telefonisch op nummer 06-28736847.

Ik ben geregistreerd bij het SKJ als Jeugd- en Gezinsprofessional en bij het Registerplein als GGZ-agoog. Gewoon Speciaal is aangesloten bij twee beroepsverenigingen, te weten de LBBO en de BPSW. Gewoon Speciaal is samenwerkingspartner binnen het Samenwerkingsverband Autisme Gelderland (SAG). Ook verzorgen wij maatwerktrajecten voor de Plusvoorziening vanuit Ferm