Over Marlie Engel

Gewoon Speciaal heeft een werkwijze die past bij mij: open, eerlijk en werken met passie en een vleugje humor. Bij Gewoon Speciaal mag je anders zijn en dat is oké. Dit sluit aan bij de behoefte van jongeren en hun omgeving en het werkt!” – Marlie Engel, GGZ-Agoog en maatschappelijk werker

Veel wat ik in mijn leven doe is omdat er bepaalde mensen zijn. Ik ben graag onder de mensen en hun gedrag heeft mij altijd geboeid. Na mijn HAVO besloot ik daar niets mee te doen, omdat ik dacht dat ik binnen een andere arbeidsmarkt meer kansen had op een goede baan. Daar kwam ik al snel op terug, omdat iets doen wat je echt leuk vindt toch belangrijker is. Ik vind het belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen, eerlijk kunnen zijn en de positieve kant van het leven (weer) willen zien. Daar wilde ik graag aan bijdragen.

Vier jaar later rondde ik mijn opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan de Hogeschool Utrecht af. Tijdens mijn opleiding heb ik de specialisatie tot GGZ-agoog gevolgd, omdat gedrag nog boeiender voor mij wordt als en sprake is van een diagnose.

Voordat ik in 2019 bij Gewoon Speciaal kwam werken was ik begeleider in een woonvorm voor mensen met autisme en ook als jongerencoach heb ik mij voornamelijk op de doelgroep autisme gericht. Inmiddels richt ik mij op meerdere gedragsuitdagingen. Ik sta op aan als er heel veel uitdagingen tegelijk zijn. In 2021 ben ik erkend faalangstreductietrainer geworden. Ik zet wat ik daar heb geleerd in tijdens individuele trajecten en tijdens de weerbaarheidstraining. Met die goede baan is het dus helemaal goed gekomen!

Ik ben geregistreerd bij het SKJ als Jeugd- en Gezinsprofessional. Gewoon Speciaal is aangesloten bij twee beroepsverenigingen, te weten de LBBO en de BPSW. Gewoon Speciaal is samenwerkingspartner binnen het Samenwerkingsverband Autisme Gelderland (SAG). Ook verzorgen wij maatwerktrajecten voor de Plusvoorziening vanuit Ferm