Over Gewoon Speciaal

“Jongeren met een gedragsuitdaging hebben enorme potentie. Hen volledig in hun kracht zetten: dat drijft mij. Zij zijn namelijk net als ieder ander: Gewoon Speciaal.” – Tanja Bos, oprichtster, erkend coach en gedragsspecialist bij Gewoon Speciaal –

Ieder mens heeft uitdagingen. We hebben bovendien allemaal wel eens een steuntje in de rug nodig. Sommigen net iets meer dan anderen. Jongeren vanaf 10 jaar, jongvolwassenen en hun omgeving kunnen daarom bij Gewoon Speciaal terecht voor ondersteuning. Je bent welkom met of zonder diagnose rondom ADD, ADHD of autisme (ASS). Jij, als mens, bent in mijn visie meer dan deze diagnose alleen. Daarom noem ik het geen gedragsproblemen, maar gedragsuitdagingen. Samen kijken we hoe het leven wat gemakkelijker wordt en hoe je je doelen kunt realiseren.

Wat maakt mij gekwalificeerd?
Meer dan elf jaar werkte ik als docent in het Voortgezet Speciaal Onderwijs en als ambulant begeleider in het basisonderwijs, Voortgezet Speciaal Onderwijs en het MBO en zag ik jongeren opbloeien tijdens het traject dat ik met hen aanging. Omdat mijn behoefte naar meer vakkennis groeide, behaalde ik ondertussen mijn Post HBO-diploma Master Special Education Needs. Om bovendien mijn coachingexpertise te blijven ontwikkelen, heb ik in 2017 mijn Post HBO-diploma Erkend Individueel Coach behaald. Dit onderscheidt mij in het werkveld met een wildgroei aan coaches.

In 2016 ben ik mijn eigen praktijk gestart als gedragsspecialist en coach. Sinds 2018 ben ik SKJ geregistreerd als jeugd- en gezinsprofessional. Ieder jaar zorg ik dat ik middels cursussen, trainingen en congressen mijn kennis up-to-date hou. Het delen van kennis en ervaring is de basis van mijn werkzaamheden bij Gewoon Speciaal – zowel in het werken met jongeren en jongvolwassenen zelf, als in het ondersteunen van ouders, scholen of organisaties. Zo hoop ik betekenisvol voor hen te zijn.

“Als deze jongeren en jongvolwassenen iets meer ontspannen in het leven kunnen staan en meer kunnen genieten, hebben we samen een heleboel bereikt. Zo creëren we de voorwaarden om ieders volledige potentieel te kunnen benutten.”

Speciaal én toch zo Gewoon.
Het hebben van veel kennis en ervaring is heel waardevol. Ik ben van mening dat mens zijn, écht, eerlijk en oprecht nog belangrijker is. Bij Gewoon Speciaal wordt gewerkt in een sfeer die  persoonlijk en zo huiselijk mogelijk is. Daarbij zijn er twee Australian Cobberdogs aanwezig die meewerken, en veel knuffelen, gedurende de dag. Zij bieden gezelligheid, troost, steun, afleiding en zorgen voor een laagdrempelig contact. Bij Gewoon Speciaal kun je alles delen. Bobby, Ziggy en ik luisteren zonder oordeel naar wat jou bezig houdt of wat jou in de weg zit. Zit je klem? Dan kijken we samen naar wat er nodig is om je weer verder te helpen. Daadkrachtig, met humor en zonder oordeel!

Voor vragen over hoe ik je kan helpen en vragen over tarieven, kun je vrijblijvend via het contactformulier contact met mij opnemen of telefonisch op nummer 06-48352843. 

Ik ben geregistreerd bij de stichting kwaliteitsregister jeugd (SKJ). Gewoon Speciaal is aangesloten de beroepsvereniging BPSW. Gewoon Speciaal is samenwerkingspartner binnen het Samenwerkingsverband Autisme Gelderland (SAG). Ook verzorgen wij maatwerktrajecten voor de Plusvoorziening vanuit Ferm. Gewoon Speciaal is KIWA gecertificeerd. 

SKJ LOGO SAGBPSW

Terug naar home

[/subsection]