GEWOON SPECIALE ROTS- EN WATERTRAINING IN APELDOORN
ZELFVERTROUWEN, ZELFREFLECTIE & ZELFBEHEERSING

Rots en Water foto

Rots en Water is een psychofysieke training die zich richt op de ontwikkelen van sociale competenties. Gewoon Speciaal werkt laagdrempelig en de jongeren leren bewust, maar ook veelal onbewust en vooral met veel plezier. Respect voor elkaar en elkaars leerproces is zeer belangrijk. Door middel van oefeningen in de gymzaal leren de jongeren over de ROTS- en WATERHOUDING.

De rotshouding leert op jezelf te vertrouwen en je eigen weg te durven kiezen. Voorkomen en aanpakken van pesten is een onderdeel van de training. De rots staat voor: in jezelf, je eigen mening en standpunt geloven. We bouwen aan een eigen, stevige basis en zorgen voor weerbaarheid. Ook wordt de zelfbeheersing en het zelfvertrouwen vergroot tijdens de training.

Bij de waterhouding staan samenwerking, vriendschap, verbondenheid en communicatie centraal. De jongeren leren naar hun eigen gedrag te kijken en waar nodig leren de jongeren een alternatieve aanpak bij conflicten. De waterhouding leert je om open te staan voor de mening van anderen. Water staat voor: bewustzijn van je eigen gevoelens en ideeën maar ook voor aandacht hebben voor die van anderen.

De training kan op scholen gegeven worden voor de gehele klas, een groepje leerlingen of op individuele inschrijving (vanaf 10 jaar). De training wordt gegeven door Tanja Bos, erkend rots en watertrainer. Voor meer informatie over tarieven en vergoedingen klik hier. Individueel inschrijven kan door het inschrijfformulier te mailen naar Gewoon Speciaal. Er zal een groep starten vanaf 6 aanmeldingen op woensdag 8 januari 2020 van 16:00 tot 17:00u. De training zal gegeven worden op locatie basisschool de Korf, Postmeestersdreef 2 in Apeldoorn. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen.

Meer lezen over Gewoon Speciaal kan op de website.