Over Daniëlle Schouten

Het enthousiasme waarmee Tanja vertelt over Gewoon Speciaal en de manier van werken vind ik enorm inspirerend. Het werk zal geen dag hetzelfde zijn en ik heb er zin in om samen te werken aan ieders doelen.” – Daniëlle Schouten, Pedagogisch Medewerker Jeugdzorg

In 2015 ben ik begonnen aan de opleiding pedagogisch medewerker jeugdzorg op het ROC Aventus in Apeldoorn. Tijdens deze drie jarige MBO opleiding heb ik drie verschillende stages gelopen om erachter te komen waar mijn passie in het werkveld ligt. Ik heb ervaren dat mijn passie ligt bij het begeleiden van jongeren met gedragsuitdagingen.

Om mijn kennis te verbreden heb ik ervoor gekozen om na mijn afgeronde MBO opleiding Pedagogiek te gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam. Hier heb ik twee verschillende stages gelopen gericht op kinderen met een verstandelijke beperking. Hier heb ik veel van geleerd. Zo heb ik voornamelijk geleerd wie ik ben in het werkveld: rustig, gestructureerd en positief ingesteld. Ook ben ik erachter gekomen dat humor een belangrijk onderdeel is in het begeleiden van je cliënten. Dit om een onderlinge vertrouwensband op te bouwen, maar vooral ook om plezier te hebben in het samenwerken met de cliënt.

In februari 2021 begint mijn jaarstage en zal ik vier dagen per week werkzaam zijn bij Gewoon Speciaal. Ik verwacht dat ik mijn kennis en praktijkervaring zal verbreden door het begeleiden van jongeren en jongvolwassenen met een hulpvraag op het gebied van gedrag. Ook verwacht ik meer inzicht te krijgen over wie ik ben als aspirant pedagoog.